Absolut torr – spelar det någon roll? 

Om du är absolut torr, spelar det någon roll? Hur mycket märker dina medmänniskor om du svettas eller luktar illa? Är det inte mest du själv som blir störd av att du inte är absolut torr? 

Hur mycket är rimligt att lägga på en deo eller en roll on? Är det farligt att inte hålla sig absolut torr? Frågorna är många. Här ska vi försöka reda ut några av dem.

Läs här om Absolut torr:

Absolut torrI ansiktet
Absolut torrI hårbotten
Absolut torrI ljumskarna
Absolut torr Biverkningar
Absolut torrFlashback 

Absolut torr i ansiktet

Har du någon gång reflekterat över att du svettas mycket i ansiktet? Att det rinner ner över pannan när du idrottar är väl en sak, men att man vid nervositet får en fuktig överläpp som skvallrar om ditt tillstånd kanske inte är något man reflekterar över. Eller så är man mycket störd av det och finner det som ett stort problem. Vem vill avslöja att man är nervös? Då hamnar man ju i underläge.

Det finns en enkel hjälp och det är wipes, eller våtservetter. Ha några till hands och du kan hålla dig absolut torr i alla situationer. De har garanterat inga biverkningar heller. Om du är riktigt nöjd kanske du vill lägga ut dina recensioner på Flashback för att tipsa även andra. 

Absolut torr i hårbotten

Ett ställe som vi däremot inte vill vara absolut torr på är hårbotten. Om den blir för torr så börjar vi snart att bilda mjäll. Små irriterande vita mjäll som snabbt sprider sig i håret och på axlarna. Detta känns verkligen inte så fräscht även om det inte är farligt.

Amning skulle kunna få den här effekten då det krävs att man fyller på väldigt mycket vätska som kompensation för den mjölk som kroppen producerar, men någon forskning i ämnet är det inte troligt att det finns. Det kanske vore något om du har lust att fördjupa dig i ett nytt ämne. Att bli doktorant på amning och mjäll.

Absolut torr i ljumskarna

Ett ställe som vi ofta svettas på är ljumskarna. Om vi inte gjorde det skulle vi kunna använda våra jeans hur länge som helst utan att tvätta dem. Nu är det tyvärr ett ställe som vi kan svettas väldigt ymnigt ifrån och det försätter oss i ett ganska obekvämt läge. Att svettas i ljumskarna förknippas ofta med dålig lukt och vi blir osäkra på om vi rent av behöver en dusch. Det är naturligtvis inget farligt och apoteket har snabb och enkel lindring. Apotek hittar du ju överallt nuförtiden. De har verkligen vuxit upp som svampar i skogen.

Biverkningar av Absolut torr

Hur fungerar en bra deo egentligen? Vad är det som gör att man håller sig absolut torr? Om det tvistar de lärde och inget företag vill frivilligt ge upp sin hemlighet. Biverkningar kan vara mer eller mindre tydliga och det är väl allmänt känt att man inte rakar sig under armarna precis innan man tar på sig roll on.

I allmänhet ska man väl vara lite försiktig med vad man utsätter sin kropp för och efter rakning är huden ömtålig. Man kan gott vänta lite med att använda deo då oavsett vad just din deodorant har för innehåll. Annars får du nog räkna med att det svider ett tag efteråt.

Absolut torr på Flashback

På Flashback går diskussionerna flitigt kring svettning och hur man kan behandla det. Det är ett ämne som engagerar många människor och kanske mest ungdomar, de som i allmänhet använder sig av Flashback flitigt. Några rekommenderar att man torkar sig absolut torr med hårfön innan man rollar på Absolut torr. Instruktionen är som följer: 

  • Kör noga med en hårtork under armarna i några minuter.
  • Applicera absolut torr.
  • Håll armarna uppe i minst en timme efteråt så det kan avdunsta. 

Med andra ord så behöver du god tid på dig om du ska kunna följa den här instruktionen till punkt och pricka. Det gäller att planera in behandlingen i sin kalender alltså.

Det är lite komiskt i sig att rekommendera hårfön innan du använder deodorant. Om du är absolut torr, då behöver du väl inte använda absolut torr? Då borde det räcka det med en hårfön med andra ord.

Relaterade inlägg