Pontus Gårdinger – en av Sveriges mest kända programledare 

Pontus Gårdinger är mest känd för sin karriär i Kanal 5 där han medverkade som programledare i olika program, ofta med tävlingsinslag där det gick ut på att vara kunnigare, snabbare eller mer påhittig än motståndarna, alltså program som Mullvaden, Jeopardy och Alla mot alla med Filip och Fredrik. Han har också Melodifestivalen på sin meritlista.

Snabba fakta om Gårdinger Pontus:

Vem? Pontus Gårdinger är en av Sveriges mest kända programledare
Varför?Blev känd först via reality-tv. Har därefter hållit sig ständigt aktuell via sociala medier.
Hur gammal?Pontus Gårdinger är född 20 juli 1964 i Enskede.
Var?Pontus Gårdinger bor i Stockholm 

Pontus Gårdinger – mer än Jeopardy

Pontus Gårdinger är ett känt ansikte från Kanal 5:s program där han medverkat i ett antal olika produktioner. Ett av hans största tv-uppdrag var som programledare för Melodifestivalen 1996. Han kallas ofta för en av 90-talets största svenska tv-profiler och som programledare för bland annat Jeopardy och Mullvaden måste man hålla med om att han utan tvekan är en av de stora i svensk tv. 

De senaste åren har Gårdinger dock inte haft lika många uppdrag i rutan. Han har i alla fall fortsatt sitt arbete i branschen genom att producera succéprogram som Expedition Robinson och Mästarnas mästare, båda väldigt omtyckta av tittarna.

De flesta förknippar Pontus med tv-rutan, men sanningen är att han även har varit aktiv som skådespelare. Han har bland annat medverkat i teaterföreställningen “Ensamheten är inte så vacker (som den ibland kan verka)”. Hans mest kända roll är kanske annars i NileCity 105,6 där han spelade en vältränad och ofta lättklädd brandman. Som yngre hade han även uppdrag som fotomodell, vilket inte är svårt att förstå med tanke på hur snygg han är. Senare i livet har han också haft tillfälle att arbeta tillsammans med en riktig supermodell, nämligen Caroline Winberg. Dessa två var programledare tillsammans för ELLE-galan 2007.

Ett axplock ur vad Pontus Gårdinger mer medverkat i:

  • Naken (2000)
  • Pusselbitar (2001)
  • Hundtricket (2002)
  • Miljonärerna (2006)
  • Bakom Snart är det lördag igen (2007)
  • Sanningens ögonblick (2008)
  • Min man kan (2013)

Pontus Gårdingers fru och son

Hur ser Pontus liv ut utanför rampljuset? Han är född i Enskede men bor i Stockholm. Sin son, Malte Myrenberg Gårdinger, fick han tillsammans med sin fru Karin Myrenberg. Hon har också arbetat i branschen som bland annat skådespelerska och producent. Efter 13 år tillsammans bestämde de sig dock för att separera. 

Malte är nu 22 år gammal och han följt sina föräldrar i fotspåren. Redan som 13-åring gjorde han sin biodebut med rollen som Santos i Sune i fjällen. Därefter har han medverkat i serier som Jordskott och Sjukt oklar. 2017 utsågs han till årets stjärnskott på Filmgalan, ett tungt och värdefullt pris.

Likt de flesta kända profiler har Pontus privatliv diskuterats i medier, speciellt under tiden då han syntes mycket i tv-rutan. Idag är han kanske inte lika ofta omnämnd i tabloiderna som förr.  

Pontus Gårdinger – hur ser hans framtida program ut? 

Med tanke på hans mångsidiga karriär inom tv och teater och som producent för film, blir det onekligen intressant att se Pontus Gårdingers framtida uppdrag. I nuläget finns det dock ingen information att ta del av kring några nya program eller serier som han ska medverka i.

Men det råder ingen tvivel om att tv-tittarna uppskattar hans närvaro och vill se mer av honom. Med sin härliga stil och många talanger kan vi inte annat än att hoppas på att få se Pontus i tv-rutan igen, eller i någon framtida filmproduktion.

Hans producentuppdrag har varit framgångsrika, och med största sannolikhet kommer han att synas på den röda mattan. Hur och i vilken roll återstår att se.

Relaterade inlägg