Chop chop

Chopchop är en snabbmatskedja med inspiration från asiatisk mat. Snabbmatskedjan grundades 2011 och är svensk. Dess riktiga namn är Chopchop Asian Express. För närvarande har Chopchop 37 restauranger runt om i Sverige och omsätter runt 400 000 000 kronor.

Snabbfakta om Chopchop

Chop chop menyOlika asiatiska rätter, inklusive vegetariska
GrundareJimmy Wang, Tommy Wang och Hans Ye
MatinspirationMaten är från Vietnam, Korea, Kina och Thailand
Drive ThruEuropas första asiatiska Drive Thru-restaurang

Börja med basrätten när du äter på Chopchop

På Chop chop Asian Express finns mat för alla som älskar asiatisk mat. Maten är varierad och kommer från Vietnam, Korea, Kina och Thailand. Vare sig man gillar kött, kyckling, skaldjur, fisk eller vegetariskt finns det spännande rätter att välja mellan.

Oftast när man äter på Chopchop väljer man först en basrätt. Det kan vara vanligt, vitt, klibbigt ris som är “ångat till perfektion”. Det vita riset passar bra till alla övriga rätter.

Man kan även välja Fried rice, som också är ris, men med fler ingredienser. Jasminriset är blandat med ägg, ärter, morötter och majs. Det är väldigt gott och kan faktiskt ätas bara som det är.

Rätter med kyckling är alltid ett bra val på Chopchop

Kyckling går att variera i det oändliga och på Chopchop finns det många olika rätter att välja mellan där kycklingen blandas med olika smaker. Man kan äta Hot Basil Chicken som har en stark smak och, förutom kyckling, även innehåller chili, paprika, broccoli, lök, bönor och thaibasilika. 

Peanut Chicken är en favorit. Det är kyckling med stark gul curry som kokats i jordnötssås. En lätt friterad kycklingrätt är Orange Chicken. Den är täckt i sötsur apelsinsås. En annan lätt friterad kycklingrätt är Spicy Lime Chicken. Den är wokad med lök i en stark sås och innehåller även krispiga grönsaker. 

Cashew Chicken innehåller precis det den heter, cashewnötter, men även paprika, lök, zucchini och sojasås. Vidare finns Thai Chicken Curry, en vanlig rätt från Thailand. Den innehåller, förutom kyckling, även currysås, kokosmjölk och bambuskott. En riktigt het kycklingrätt är Dynamite Chicken. Den innehåller lätt friterad kyckling med “en explosion” av smaker.

Välj också mellan nötkött, fisk och tofu på Chopchop

Även om kyckling dominerar finns det flera andra goda rätter att välja mellan. Bamboo Beef är en blandning av oxinnanlår, bambuskott, champinjoner och purjolök. En välkänd rätt är Yakiniku. Den består av saftigt strimlat högrev och ligger i en söt sojasås. Rätten är toppad med nyhackad vårlök och rostade sesamfrön. Slutligen finns Bangkok Beef i kategorin nötkött. Det är oxinnanlår med färsk paprika, lök och sockerärter. Blandningen ligger i en het sås.

I menyn finns endast en rätt med fisk. Det är Teriyaki Salmon. Det är friterad lax i teriyakisås. Rätten toppas med vårlök, citron och rostade sesamfrön.

Den vegetariska rätten heter Pak Choi Tofu. Det är wokad tofu med svamp och frästa grönsaker. Det tillkommer en vegansk svampsås.

På Chopchop erbjuds noodles, sushi och smårätter

Chopchop vore väl ingen riktig asiatisk restaurang utan nudlar? Det finns färska vetenudlar att välja mellan och de finns i tre olika varianter. Det är Tofu Noodles och Chicken Noodles, båda rätterna med krispiga grönsaker. Det finns även Pad Thai som är en thailändsk klassiker. Den innehåller kyckling, nudlar och grönsaker.

På Chopchop finns även sushi i många olika variationer. Rätten finns i olika storlekar, från 9 bitar till 16 bitar, det finns familjestorlek och flera andra sammansättningar. Sushi finns dock inte på alla restauranger, det varierar från ställe till ställe.

Smårätterna är väldigt uppskattade. Det finns till exempel vårrullar, friterade kycklingbitar, friterade räkor, räkchips och olika såser. Det finns även friterad banan och Thai Pudding att välja till som dessert.

Var finns Chopchop Asian Express?

Chopchop Asian Express finns i många städer, bland andra:

  • Chop chop Kalmar
  • Chop chop Karlstad
  • Chop chop Örebro
  • Chop chop Linköping
  • Chop chop Uppsala
  • Chop chop Västerås
  • Chop chop Jönköping
  • Chop chop Lund
  • Chop chop Arninge
  • Chop chop Borlänge

Relaterade inlägg