Bio Kristianstad – för lättsam underhållning

För den som vill gå på bio i Kristianstad finns möjlighet att välja mellan några olika biografer beroende på vilken upplevelse man är ute efter. Här finns Filmstaden Kosmorama som är ett stort biografkomplex och som bland annat inrymmer den lilla salongen Intima Biografteatern, samt den intima och mysiga Roxy Bio som är både biograf och restaurang. 

Här finns bio Kristianstad

Filmstaden SF Kosmorama
AdressÖstra Boulevarden 5, 291 31 Kristianstad
Antal stolar573
Intima Biografteatern
AdressÖstra Boulevarden 5, 291 31 Kristianstad
Antal stolar33
Roxy Bio
AdressTivoligatan 3D, 291 31 Kristianstad
Antal stolarFramgår inte av hemsidan

Kosmorama bio i Kristianstad

För den biosugna som befinner sig i Kristianstad finns det ett stort utbud av filmer att ta del av. Filmstaden Kosmorama i Kristianstad visar filmer från SF. Filmstadens medlemskap gäller dock inte på denna biograf, men det uppvägs av att det alltid finns många filmer att välja mellan. Det finns allt från dramafilmer, thrillers, dokumentärer, äventyr, action och fantasy. För att hitta det aktuella utbudet är det bara att gå in på www.filmstaden.se och välja Kristianstad som biostad.

Kosmoramas 573 fåtöljer är fördelade på sex stycken salonger. Biografen öppnar 30 minuter inför varje filmstart. För den som vill går det även bra att boka en egen biovisning. Då kan man välja en film från utbudet, samt tidpunkt. Sedan är det bara att samla ihop det gäng som man vill ha med sig när man tittar på filmen.

Naturligtvis visas det också animerade filmer för barn. Nya filmer från Disney har en självklar plats. Och har man lite tur så kanske det också visas gamla klassiker vid något speciellt tillfälle.

Några filmklassiker från Disney, att önska sig på bio

  • Dumbo (1941)
  • Askungen (1950)
  • Djungelboken (1967)
  • Den lilla sjöjungfrun (1989)
  • Lejonkungen (1994)
  • Lilo & Stitch (2002)
  • Frost (2013)

Intima Biografteatern

Intima Biografteatern, hittar man också i Kosmoramahuset. Denna biografteater är en del av Filmmuseet i Kristianstad. Här kan man se kvalitetsfilm i en salong med 33 platser. Det är alltså ett utmärkt val för den som vill se på bio i lugn och ro. Här visas det filmer en gång i veckan, klockan 19. 

Roxy bio i Kristianstad

Roxy bio är ett trevligt alternativ för den som vill kombinera att äta ute och se på bio en lördag. Ja, varför bara då förresten? Hit kan man gå vilken dag som helst i veckan för ett litet avbrott i vardagen.

Inrättningen fungerar nämligen både som restaurang och biograf. Det går alltså att äta mat till själva filmen, så länge man beställer maten minst 40 minuter innan filmen börjar. Det är inte tillåtet att själv ta med sig något att äta, inte ens snacks eller godis, vilket kan vara bra att tänka på för den som inte vill beställa mat.

Relaterade inlägg