Hur raderar man ett instagram konto?

Det finns många anledningar till att använda sociala medier och det finns minst lika många anledningar att låta bli. Om du en dag ser att alla dina vänner har åkt på kompisresa utan dig, eller att din expartner har förlovningsfest kanske du efter en liten gråtpaus börjar fundera på

 – Hur raderar man ett instagram konto?

Att radera ett konto från instagram är inte så svårt, men kräver att du vet ditt användarnamn och lösenord. Du kan bara radera ditt eget konto, inte din expartners. Även om du gärna vill. Du kan inte radera ditt konto i appen, utan behöver gå in via webbläsare. När du raderar ditt konto försvinner din profil och dina bilder helt, så spara först ned bilderna om det är något du vill ha kvar. 

Hur man raderar ett instagramkonto

En enkel guide till hur man raderar ett konto på instagram:

  • Gå in på instagrams sida för att ta bort konton
  • Välj en anledning ur menyn bredvid frågan “Varför tar du bort kontot?”
  • Skriv in ditt lösenord
  • Klicka på “Ta bort mitt konto permanent”
  • Njut av ett instagramfritt liv!

Om du är lite osäker på om du verkligen vill ta bort ditt konto helt och permanent kan du istället pausa ditt konto, eller avfölja de konton du inte vill se. Du kan även göra ditt eget konto privat, så att du har kontroll över vem som kan se ditt innehåll.

Om du ser något direkt olämpligt på instagram kan du även blocka konton eller anmäla konton och bilder. På så vis hjälper du till att hålla plattformen trygg för alla. 

Relaterade inlägg