Våningen och Villan, mäklarfirma med fokus på Skåne

Våningen och Villan har det senaste decenniet seglat upp som en av de ledande mäklarfirmorna när det gäller försäljning av bostäder i södra Sverige. Företaget har kontor i både Malmö, Göteborg och Stockholm, men stort fokus ligger på den skånska marknaden. Med lokalkontor på många mindre orter som till exempel Veberöd, men även med lokal förankring som i Västra Hamnen i Malmö, håller man en stark profil.

Snabba fakta om Våningen och Villan

Vad?Snabbväxande mäklarföretag
Kontakt?Inte via www.våningenochvillan.se utan via www.vaningen.se
Ägare?Grundades av Johan Linde, men är nu en del av Croisette
Var?Hela södra Sverige. Med fokus på Skåne.

Våningen och Villan i Skåne

Våningen och Villan har framgångsrikt sålt lägenheter, hus och fastigheter i bland annat Östra Grevie, Åkarp, Ystad och Tygelsjö. Alla mindre orter och städer i Skåne, vilket visar på Våningen och Villans stora bredd och lokala kunnande. Att ligga nära kund och köpare, att känna till den lokala marknaden och framförallt vad som händer på en viss ort, är A och O för framgångsrika mäklare.

Så kan till exempel ett beslut om att ansluta en ort till det lokala pendeltågsnätet, som i Skåne heter Pågatågen, göra att objekten i denna ort rusar med flera hundra tusen kronor. Att missa en sådan detalj kan bli ödesdigert för en säljare som därmed inte får ut det maximala priset vid en försäljning.

Likaså kan kommunbeslut om byggande av nya skolor och eller daghem vara avgörande för om en viss kundkategori börjar visa intresse för en viss ort eller kommun.

Mäklaryrket, full koll på detaljer

Lokalkännedomen går så långt att vissa mäklare, ofta de med fokus på större våningar i de större städerna, håller koll på föreningarnas underhållsplaner, samt när föreningarnas lån skall läggas om, saker som kan vara avgörande faktorer när det gäller att hitta rätt tidpunkt för en gynnsam försäljning.

Framförallt när det gäller äldre fastigheter gäller det att kunna lyfta fram vackra attribut, såsom stuckatur, väggpaneler, fiskbensparkett eller kakelugnar, inte minst om dessa dessutom fungerar. En mysfaktor som många köpstarka köpare är beredda att betala dyrt för.

Andra faktorer som styr pris är till exempel balkong, samt vilket väderstreck denna ligger i. En balkong med sol är givetvis mer värdefull än en balkong som i princip saknar direkt solljus.

Även tillgången på parkering, eller möjligheten att hyra en säker parkeringsplats i ett garage, kan påverka priset i de större städerna väsentligt. Att ett område ses som säkert är också ett stort plus.

Lokal förankring, ett ointagligt försprång

Att ha en lokal förankring och känna till detaljerna om ett visst bostadsområde eller en viss ort gör att mäklarens värdering ofta kan bli mycket precis.

I Stockholm kan närheten till en tunnelbanestation eller en pendeltågsstation vara värt flera hundra tusen kronor i högre pris. Ofta stiger priset så fort som en kommun beslutat om en utbyggnad av linje eller spårnätet.

De sista årens tråkiga utveckling, med fler skjutningar och en ökad kriminalitet, gör också att många kunder värderar tryggheten i ett boende högt. Att som mäklare ha bra koll på, och kunna lyfta, säkerheten i en viss stadsdel eller ort, kan också betyda mycket för att kunna maximera priset vid en försäljning.

Som mäklare gäller det att ha öga för detaljer, koll på trender, samt ligga i framkant när det gäller att ta reda på vilka beslut och förändringar som är på gång i närområdet eller i den aktuella bostadsrättsföreningen.

Våningen och Villan, dedikerade mäklare.

Våningen och Villan har som regel mycket positiva utlåtanden från både säljare och köpare. Som mäklare är det alltid en balansgång mellan att hjälpa din kund, säljaren, till bästa pris, men samtidigt se till att köparen känner sig ärligt och uppriktigt behandlad.

Bostadsaffären är för de allra flesta den största affären i livet, och det är av yttersta vikt för en mäklares renommé att både säljare och köpare känner att affären gått rätt till. Våningen och Villan är erkänt duktiga på detta. Omdömena om dem som mäklarbyrå är gott, och många av deras mäklare hamnar i topp vad gäller kundnöjdhet och antal försäljningar.

Så oavsett om man planerar att sälja i Tullstorp eller Vikhem så kan man med lugn och tillförsikt vända sig till Våningen och Villan, en av de marknadsledande mäklarfirmorna i Södra Sverige.

Det bästa med Våningen och Villan:

  • Mäklare med god lokalkännedom
  • Kontor på många mindre orter.
  • I Malmö finns det kontor i många stadsdelar
  • Mäklare som återkommande hamnar i topp vad gäller omdömen och försäljningar.

Relaterade inlägg